Tēja ir dzēriens, kas pagatavots, pagatavojot iepriekš sagatavotu augu materiālu 3
Tēja ir dzēriens, kas pagatavots, pagatavojot iepriekš sagatavotu augu materiālu. Tējas dzeršanas tradīcija radās Ķīnā. Vārds "tēja" apzīmē arī tējas krūma lapu, kas iet cauri žāvēšanas, vērpšanas, fermentatīvās oksidācijas un galīgās žāvēšanas procesiem.
Tējas vēsture sākās ar zāļu lietošanu, un pēc tam tā kļuva par populāru dzērienu Tangu dinastijas laikā. Mīti un tradīcijas tējas atklāšanu saista ar Kultūras varoni šenu-nunu, lauksaimniecības un medicīnas patronu.
Ķīnā tēju parasti gatavo kā briketes vai lapu tēju, ievada karstā ūdenī. Zaļā tēja tiek uzskatīta par labāko kvalitāti, ko ražo galvenokārt kalnu apgabalos. Melnā tēja galvenokārt tiek ražota Indijā un Āfrikā.