Tējas pagatavošanas māksla
Tēja ir smalka dabas velte. Apstrādājot to ar vislielāko rūpību no koka līdz pat tasei, mēs nodrošinām visaugstāko tās kvalitāti. Tējas baudītāja galvenais uzdevums ir pareiza tās pagatavošana. Iepazīstieties ar 5 galvenajiem faktoriem, kā pagatavot izcilu tēju.
Tējas daudzums
Maiga vai spēcīga?
Lai pagatavotu vidēja stipruma tējas tasi (200 ml), nepieciešamas 1-2 tējkarotes tējas maisījuma. Stiprākai tējai var izmantot vairāk tējas maisījuma.
Telpa
Vai tējas lapām nepieciešama vieta izplesties?
Tējkanna vai sietiņš, kurš butu labākais variants tējas pagatavošanai? Sietiņā, noteiktu daudzumu tējas noturot ūdenī, izdalās garša caur maziem caurumiņiem. Tie lieliski piemēroti cilvēkiem, kuri dod priekšroku tējas maisījumiem, augļu vai zāļu tējām. Cita veida tējas laspām pēc apliešanas ir nepieciešama brīva daudz vieta, kur izplesties un kustēties pēc apliešanas ar ūdeni. Tējkanna ir ideāli piemērota, ja vēlies pagatavot tēju lielos daudzumos.
Ūdens kvalitāte
98% no tējas ir ūdens
Ūdens kvalitātei ir liela nozīme, lai iegūtu no tējas vislabāko. Tā nosaka tējas garšu, smaržu un kopējo baudījumu.
Temperatūra
Cik karstam ir jābūt ūdenim?
Ūdens temperatūra nosaka, cik daudz aminoskābes, garšas un smaržas izdalās tējas tasē. Smalkām tējas lapām, piemēram, baltajām un zaļajām, nepieciešama 70-80° C, savukārt tumšākām tējām, piemēram, oolong 70-100° C, melnajai 90-98° C. Zāļu un augļu tējas maisījumi vienmēr jāaplej ar 100° C. Vienmēr izlasiet norādi par pagatavošanu uz mūsu tējas iepakojuma!
Laiks
Cik ilgi tējai jāļauj ievilkties?
Katrai tējai ir savs optimālais infūzijas laiks, kurā var iegūt tās pilnīgo garšu. Noturot tēju par ilgu, pastāv pārāk stipras ievilkšanās risks. Mēs iesakām ievērot mūsu tējas ekspertu rūpīgi sagatavotos pagatavošanas norādījumus, kurus atradīsiet uz iepakojuma.